Marinoidut appelsiinit

Marinoidut appelsiinit

Marinoidut appelsiinitNäennäisesti yksinkertaisista raaka-aineista syntyy usein tajunnanräjäyttäviä makuelämyksiä. Espanjalaiset appelsiinit yhdistettynä paikalliseen jälkiruokaviiniin ovat täydellinen kumppani käsintehdylle, aidolle jäätelölle.

Marinoidut appelsiinit (6:lle henkilölle)

Leikkaa terävällä veitsellä appelsiineistä kuori pois hedelmälihaan asti ja irrota appelsiinilohkot kalvoista. Laita appelsiinilohkot kulhoon ja puserra jäljelle jäävistä ”kalvokimpuista” mehu lohkojen päälle. Lisää joukkoon viini ja laita jääkaappiin maustumaan vähintään tunniksi. Tarjoile jäätelön kanssa. Maukasta lientä ei kannata heittää hukkaan, vaan sen voi valuttaa annosten päälle.

Pisteenä i:n päällä toimii lasillinen jälkiruokaviiniä (sitä samaa, jota käytetään appelsiinien marinoimiseen).


2 vastausta artikkeliin “Marinoidut appelsiinit”

    • Sunnuntain päivällispöydässä oli sattumalta juuri tähän jälkiruokaan sopiva pöytäliina. 🙂

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: