Avokado-kurkkukeitto

Avokado-kurkkukeitto

Avokado-kurkkukeittoMinä en ole kylmien keittojen suuri fani. Siksi täytyy edelleen hieman ihmetellä, että miksi päätin tarjoilla kylmää avokado-kurkkukeittoa viime viikonloppuna siskoni 30-vuotissynttäreiden kunniaksi. Kahden keittiön miespuolinen – ja se avarakatseisempi – kokki vastasi tämän keiton teosta ja oma panokseni rajoittui siihen, että nimesin sen epäilyttäväksi avokadokeitoksi. Suureksi hämmästyksekseni kaikkien päivällisvieraiden keittolautaset tyhjenivät – oma lautaseni mukaan lukien. Myös viinilaseihin kaadettu uusi-seelantilainen Sileni Cellar Selection Pinot Gris 2009 hävisi parempiin suihin.

Avokado-kurkkukeitto (6:lle henkilölle)

  • 5 pientä avokadoa (tai 4 normaalikokoista)
  • 1 kurkku
  • 1 ½ dl valkoviiniä
  • 1 ½ dl kana- tai kasvislientä
  • 150 g crème fraîchea
  • 100 g turkkilaista jogurttia
  • 1–2 rkl sitruunamehua
  • ½–1 rkl juoksevaa hunajaa
  • mintunlehtiä
  • suolaa

Kuori kurkku ja poista siitä siemenet. Koverra avokadoista hedelmäliha irti. Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja soseuta tasaiseksi keitoksi. Viilennä keittoa jääkaapissa noin tunnin ajan ennen tarjoilua.


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: