Kvinoapilahvi

KvinoapilahviKvinoassa on jo itsessään niin paljon makua, että ei se suinkaan välttämättä tarvitse lisäpotkua. Jos kuitenkin haluat hieman puuhastella lisäkkeen kanssa, niin kokeile kvinoaa pilahvityyppisesti.

Kvinoapilahvi (4:lle henkilölle)

  • 1 pieni sipuli
  • 1 valkosipulinkynsi
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 1 rkl balsamietikkaa
  • 1 rkl appelsiinimehua
  • 1 appelsiinin raastettu kuori
  • 3 dl kana- tai kasvislientä
  • 2 dl kvinoaa
  • ½ dl pistaasipähkinöitä
  • tuoretta ruohosipulia

Kuori ja hienonna sipulit, ja kuullota niitä muutaman minuutin ajan oliiviöljyssä. Lisää balsamietikka, appelsiinimehu ja raastettu appelsiinin kuori, ja anna kiehua parin minuutin ajan. Lisää kanaliemi ja kuumenna kiehuvaksi. Lisää huuhdeltu kvinoa ja keitä miedolla lämmöllä noin 15 minuuttia. Rouhi pistaasipähkinät hieman pienemmiksi paloiksi ja hienonna ruohosipuli. Sekoita pähkinät ja ruohosipulisilppu kypsän kvinoan joukkoon.

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.