Appelsiinipossu

Appelsiinipossu

AppelsiinipossuTästä possusta ei puutu makua. Kokonainen possun sisäfilee kypsennetään paistokasarissa samalla, kun sen pintaa valellaan mausteliemellä. Lieden vieressä täytyy seistä koko kypsennyksen ajan, sillä ahkera lihan pinnan valelu on tämän ruoan juju. Lopussa kuitenkin makoisa kiitos seisoo!

Appelsiinipossu (4:lle henkilölle)

  • 600 g maustamatonta porsaan sisäfileetä
  • 2 rkl voita
  • noin 3 dl appelsiinimehua
  • ½ dl soijakastiketta
  • ½ dl kookospalmusokeria (tai fariinisokeria)
  • ½ punainen chilipalko (renkaiksi leikattuna)

Ota liha huoneenlämpöön noin tunti ennen paistamista. Poista sisäfileestä mahdolliset kalvot ja kuivaa lihan pinta talouspaperilla. 

Kuumenna voi isossa paistokasarissa ja ruskista lihan pinta kauttaaltaan. Lisää pannulle noin puolet appelsiinimehusta, soijakastike, sokeri ja chili. Kuumenna liemi kiehuvaksi ja pidä se kiehuvana. Kypsennä lihaa noin 15–20 minuuttia valellen lientä lihan pintaan koko kypsennyksen ajan.(*) Jos liemi muuttuu liian paksuksi, lisää siihen appelsiinimehua.

(*) Possun sisäfilee kuivuu melko herkästi. Käytä siis digitaalista lämpömittaria apunasi, jos sellaisen omistat. Kun sisäfileen keskelle painettu mittari näyttää 65 astetta, on possun liha kypsää. Anna sisäfileen vetäytyä hetki ennen tarjoilua.


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: