Tattirisotto

Tattirisotto

TattirisottoRisoton kuuluisi olla lusikoitavan löysää, mutta tällä kertaa emme siinä onnistuneet. Vaikka koostumus ei ollutkaan oikeaoppinen, maussa ei ollut mitään valittamista. Nakkasimme kuitenkin riisipurkin jämät varmuuden vuoksi roskakoriin, koska vaikutti siltä, että jatkuvasta hämmentämisestä huolimatta riisistä ei irronnut riittävästi tärkkelystä, jotta lopputulos olisi ollut sellainen ”tahmea ja puuromainen”.

Tattirisotto (3–4:lle henkilölle)

 • 2 salottisipulia
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • 200 g pakastettuja herkkutatteja (sulatettuna)
 • 3 dl risottoriisiä
 • 1 ½ dl kuivaa valkoviiniä
 • 5–6 dl kiehuvaa kanalientä
 • 50 g mascarponejuustoa
 • 40 g parmesanjuustoraastetta
 • hienonnettua ruohosipulia
 • rouhittua mustapippuria
 • (suolaa)

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna oliiviöljy paistokasarissa ja kuullota sipuleita öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää joukkoon sulatetut tatit ja paista, kunnes kaikki neste sienistä on haihtunut. Lisää pannulle riisi ja sekoita parin minuutin ajan, kunnes riisi on muuttunut hieman läpikuultavaksi.

Lisää riisin joukkoon valkoviini ja hämmennä koko ajan. Kun valkoviini on imeytynyt riisiin, lisää kauhallinen kiehuvaa kanalientä riisin sekaan. Sekoita, kunnes kanaliemi on imeytynyt riisiin. Tämän jälkeen lisää toinen kauhallinen kanalientä ja sekoita jälleen, kunnes kanaliemi on imeytynyt riisiin. Jatka kanaliemen lisäämistä, kunnes riisi on al dente (pehmeää, mutta pureskeltaessa napakkaa).

Nosta kasari liedeltä. Lisää risottoon mascarponejuusto ja parmesanjuustoraaste. Mausta ruohosipulilla ja mustapippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.

 


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: