Moules au Roquefort

Moules au Roquefort

Moules au Roquefort

Simpukat ovat todellista pikaruokaa: simpukat kypsyvät kuumassa höyryssä vain muutamissa minuuteissa. ”Suurin” työvaihe lienee simpukoiden peseminen ja partojen poisto. Tosin nykyään tähänkin löytyy ratkaisu: ainakin Stockmannin Herkussa on näkynyt esikäsiteltyjä simpukoita. Toistaiseksi Kahden keittiöön ei ole hankittu näitä esikäsiteltyjä simpukoita. Tällä kertaa onnistuimme löytämään pussillisen simpukoita Kannelmäen Prismasta. Ihan kaikki simpukat eivät tuntuneet sulkeutuvan ja myyjä vähensi simpukoiden kokonaispainosta 150 g. Esimerkillistä toimintaa, sillä ei liene reilua, että asiakas joutuu maksamaan täyttä hintaa myös kuolleista simpukoista (joita aina löytyy – toisinaan enemmän, toisinaan vähemmän).

Moules au Roquefort (2:lle henkilölle)

 • 1 kg tuoreita sinisimpukoita
 • 2 salottisipulia
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 2 rkl voita
 • 2 dl kuivaa valkoviiniä
 • ½ dl vettä
 • ½ dl kermaa
 • 100 g Roquefort-sinihomejuustoa
 • mustapippuria
 • tuoretta timjamia
 • tuoretta lehtipersiljaa

Harjaa simpukoiden kuoret puhtaiksi kylmässä vedessä ja poista kuorien välistä mahdollisesti pilkottava ”parta”. Heitä sellaiset simpukat pois, joiden kuori on rikki ja jotka eivät ollenkaan lähde sulkeutumaan kuorta napautettaessa.

Kuori ja hienonna sipulit. Sulata voi isossa kattilassa ja kuullota sipuleita muutaman minuutin ajan. Lisää valkoviini, vesi ja kerma. Sulata joukkoon sinihomejuustoa. Mausta rouhitulla mustapippurilla ja muutamalla timjamin oksalla.

Kuumenna liemi kiehuvaksi ja lisää simpukat kattilaan. Peitä kattila kannella. Höyrytä simpukoita noin 3–4 minuuttia. Kattilaa on hyvä ravistaa pari kertaa sen varmistamiseksi, että kaikki simpukat pääsevät avautumaan. Simpukat ovat kypsiä siinä vaiheessa, kun niiden kuoret ovat kokonaan auenneita. Huom! Jätä sellaiset simpukat syömättä, joiden kuori ei ole auennut kypsentämisen aikana.

Tarjoile simpukat syviltä lautasilta ja kaada lientä päälle. Koristele hienonnetulla lehtipersiljalla.


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: