Tahinikeksit

Tahinikeksit

TahinikeksitNämä keksit maistuvat halva-makeisilta, mutta niiden koostumus on huomattavasti parempi. Itse en ainakaan pidä halvan kuivasta ja murenevaisesta olomuodosta. Nämä keksit ovat puolestaan ihanan sitkeitä (kunhan et pidä niitä liian kauan uunissa).

Tahinikeksit (20-25 keksiä)

  • 100 g tahinia (eli seesaminsiemantahnaa)
  • 100 g juoksevaa hunajaa
  • 3 dl mantelijauhoa
  • 1 tl ruokasoodaa
  • ½ tl suolaa
  • n. ½ dl seesaminsiemeniä

Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen.

Sekoita tahini ja hunaja keskenään. Sekoita mantelijauhojen joukkoon ruokasooda ja suola. Lisää tahini-hunajaseokseen joukkoon. Taikina saa jäädä aika kosteaksi, mutta tarvittaessa voit lisätä hieman mantelijauhoa.

Pyörittele taikinasta kämmenten välissä pienehköjä palloja. Kierittele pallot kauttaaltaan seesaminsiemenissä. Nosta pallot leivinpaperilla peitetylle uunipellille ja litistä niitä hieman.

Paista uunin keskiosassa noin 10 minuuttia, kunnes keksien pinta on hieman ruskettunut. Huom! Mantelijauhot palavat herkästi, joten vahdi keksien paistumista. Keksit ovat aika löysän oloisia uunista otettaessa, mutta ne kyllä kovenevat jäähtyessään.

 


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: