Ragù karitsasta

Ragù karitsasta

Ragù karitsasta

Ragù on italialainen pitkään haudutettu lihakastike, jota yleensä syödään – yllätys, yllätys – pastan kanssa. Vaikka hauduttamiseen meneekin aikaa useampi tunti, ei ruoalle tarvitse tänä aikana tehdä muuta kuin käydä hämmentämässä muutamaan otteeseen. Myöskään alkuvalmisteluihin ei mene kohtuuttoman kauan aikaa.

Ragù karitsasta (4:lle henkilölle)

 • 800 g karitsan lapaa
 • 2 rkl voita
 • 4 dl kuivaa valkoviiniä
 • 2 salottisipulia
 • 1 valkosipulinkynsi
 • 1 porkkana
 • 1 rkl oliiviöljyä
 • 1 prk kuorittuja tomaatteja
 • 10 g kuivattuja kanttarelleja
 • 1 rkl tomaattipyreetä
 • 2 laakerinlehteä
 • muutama oksa tuoretta timjamia
 • pari oksaa tuoretta rosmariinia
 • suolaa
 • mustapippuria
 • 2 rkl ricottajuustoa

Leikkaa karitsan lapa reilunkokoisiksi paloiksi (luita ei tarvitse – eikä kannatakaan – poistaa, koska niistä tulee lisämakua kastikkeeseen). Kuumenna voi paistinpannulla ja ruskista lihan palat; nosta syrjään odottelemaan. Kaada paistinpannulle valkoviini ja anna porista miedolla lämmöllä, kunnes viinin määrä on vähentynyt noin puoleen.

Kuori ja hienonna sipulit. Kuori ja kuutioi porkkana. Kuumenna öljytilkka padassa ja kuullota sipuleita ja porkkanakuutioita muutaman minuutin ajan.

Kuutioi tomaatit. Hienonna kuivatut kanttarellit jauhomaiseksi esimerkiksi morttelissa.

Lisää pataan tomaattikuutiot, purkin tomaattimehu, tomaattipyree, viini, kanttarellijauhe ja mausteet. Nostele paistetut lihat pataan. Lihojen on tarkoitus peittyä kokonaan, joten lisää tarvittaessa viiniä, lihalientä tai vettä.

Hauduta kannen alla miedolla lämmöllä 3–5 tuntia, kunnes liha on todella mureaa. Nostele lihat leikkuulaudalle ja revi kahdella haarukalla riekaleiksi. Siirrä riivitty liha takaisin pataan. Lisää ricottajuusto ja tarkista maku.


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: