Omenakakku


Omenakakku

Tämä omenakakku on muunnos tästä appelsiinikakusta. Vahvojen ja intensiivisten makujen ystäville suosittelen ehdottomasti appelsiinikakun ohjetta, mutta hieman hillitymmistä mauista pitäville tämä omenakakku on hyvä vaihtoehto. 

Omenakakku

  • 3 hapokasta omenaa (esim. Granny Smith)
  • 1 sitruuna
  • 5 kananmunaa
  • 150 g sokeria
  • 300 g mantelijauhoa
  • 50 g kokonaisia kuorittuja manteleita
  • voita vuoan voiteluun

Kuori omenat ja poista niistä siemenkodat. Pilko omenat reiluiksi kuutioiksi ja laita ne kattilaan. Purista kattilaan yhden sitruunan mehu. Keitä omenoita kannella peitettynä 10–20 minuuttia, kunnes ne pehmenevät. Anna omenoiden jäähtyä, jonka jälkeen survo ne haarukalla soseeksi (sattumia saa jäädä).

Laita uuni lämpenemään 170 asteeseen. Vuoraa irtopohjavuoan pohja leivinpaperilla ja voitele vuoan reunat voilla.

Vatkaa kananmunat ja sokeri vaaleaksi, kuohkeaksi vaahdoksi. Sekoita mantelijauho vaahdon joukkoon varovasti käännellen. Lisää lopuksi omenasose ja sekoita tasaiseksi.

Kaada taikina vuokaan. Painele kakun päälle koristeeksi kokonaisia kuorittuja manteleita. Paista uunin alaosassa noin tunnin verran. Jos pinta uhkaa tummua liikaa, peitä kakku leivinpaperilla. Anna kakun jäähtyä vuoassaan ennen reunojen irrottamista.


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: