Pinaattirisotto

Pinaattirisotto

PinaattirisottoRisotto saa mukavasti väriä pinaatista. Pinaattia voi halutessaan laittaa runsaammallakin kädellä, jolloin pinaatin makukin pääsee enemmän etualalle. Suosittelen ehdottomasti tuoreen pinaatin käyttämistä.

Pinaattirisotto (4–6:lle henkilölle)

  • 2 salottisipulia
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 4 dl risottoriisiä
  • 2 dl kuivaa valkoviiniä
  • 6–8 dl kiehuvaa kanalientä
  • 100 g tuoretta (baby)pinaattia
  • 3 rkl parmesanjuustoraastetta
  • rouhittua mustapippuria
  • (suolaa)

Kuori ja hienonna sipulit. Kuumenna oliiviöljy paistokasarissa ja kuullota sipuleita öljyssä muutaman minuutin ajan. Lisää pannulle riisi ja sekoita parin minuutin ajan, kunnes riisi on muuttunut hieman läpikuultavaksi.

Lisää riisin joukkoon valkoviini ja hämmennä koko ajan. Kun valkoviini on imeytynyt riisiin, lisää kauhallinen kiehuvaa kanalientä riisin sekaan. Sekoita, kunnes kanaliemi on imeytynyt riisiin. Tämän jälkeen lisää toinen kauhallinen kanalientä ja sekoita jälleen, kunnes kanaliemi on imeytynyt riisiin. Jatka kanaliemen lisäämistä, kunnes riisi on al dente (pehmeää, mutta pureskeltaessa napakkaa).

Hienonna pinaatti. Laita pinaatti siivilään ja kaada kiehuvaa vettä pinaattisilpun lävitse. Sekoita pinaatti risoton joukkoon.

Lisää viimeiseksi parmesanjuustoraaste. Mausta mustapippurilla. Tarkista maku ja lisää tarvittaessa suolaa.


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: