Kiivileivokset

Kiivileivokset

Kiivileivos

Tällä ohjeella voi valmistaa irtopohjavuoassa tehtävän kiivi-tuorejuustokakun (tuplaa tällöin ainesmäärät), mutta minäpä halusin ehdottomasti leivoskokoisia juustokakkuja. Ensin piti ratkaista vuokaongelma. Tiedän, että tällaisia leipomuksia varten on ihan omat vuokansa, mutta meille sellaisia ei ole (vielä) hankittu. Onneksi hätä keinot keksii: neljä puolen litran muovipulloa, terävä veitsi ja vakaa käsi. Pulloista ylä- ja alaosa pois ja – tadaa – eikun ”vuokia” täyttämään. Kääräisin vielä kunkin pullon (tai siis vuoan) sisään leivinpaperin, jolloin irrottamisenkaan kanssa ei ollut minkäänlaisia ongelmia.

Kiivileivokset (4:lle henkilölle)

Pohja:

  • 60 g gluteenittomia kaurakeksejä
  • 25 g voita

Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksinmurut. Painele seos leivosvuokien (tai irtopohjavuoan) pohjalle. Laita jääkaappiin odottamaan.

Täyte:

  • 250 g Philadelphia-tuorejuustoa
  • 80 g tomusokeria
  • 1 ½ dl kuohukermaa
  • 1 ½ tl liivatejauhetta

Vatkaa tuorejuusto ja tomusokeri keskenään. Vatkaa kerma vaahdoksi ja sekoita tuorejuusto-sokerimassan sekaan. Liota liivatejauhe kylmään veteen ja anna turvota muutaman minuutin ajan. Laita turvonnut liivate astiassaan mikroaaltouuniin noin 30 sekunniksi. Sekoita liuennut liivate tasaiseksi ja lisää täytteeseen. Kaada täyte annosvuokiin (tai irtopohjavuokaan) keksipohjan päälle. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.

Päällinen:

  • 2 kiiviä
  • 1 rkl sokeria
  • ½ dl vettä
  • 1 rkl liivatejauhetta

Leikkaa kiivit pieniksi kuutioiksi. Laita kiivit, sokeri ja vesi kattilaan. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua pari minuuttia. Anna jäähtyä ja soseuta tasaiseksi. Liota liivatejauhe kylmään veteen ja anna turvota muutaman minuutin ajan. Laita turvonnut liivate astiassaan mikroaaltouuniin noin 30 sekunniksi. Sekoita liuennut liivate tasaiseksi ja lisää kiiviseokseen. Kaada päällinen annosvuokiin (tai irtopohjavuokaan) juustotäytteen päälle. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: