Hiekkaa ja rantoja

Hiekkaa ja rantoja

Toisen matkapäivämme aloitimme L’Escala-nimisen kalasatamakaupungin rantakallioilla piknikaamiaisen merkeissä: uunituoretta patonkia, Jamon-kinkkua, ilmakuivattua paprikamaustettua possua ja valkohomejuustoa.

L’Escalasta jatkoimme Torroella de Montgrín kautta Belguriin. Belgur on pieni, mäntymetsien ympäröimä pikkukaupunki. Entisaikaan kylän asukkaita suojeli korkealla kukkulalla sijaitseva linnoitus (Castell de Begur), josta on nykyään jäljellä pelkät rauniot. Kukkulan laelta on esteettömät näkymät jokaiseen suuntaan: esimerkiksi pohjoisessa siintää Cap de Creusin niemi.

Castell de Begur

Castell de Begur

Belgurista muutama kilometri pohjoiseen on parikin ihastuttavaa hiekkarantaa. Cap sa Sal on kallioisen lahden pohjukassa makaava pienen pieni kylä.

Cap sa Sal

Cap sa Sal

Mahtavia hiekkarantoja löytyy myös Begurista eteläänpäin suunnattaessa. Aiguablavan turkoosin värinen merivesi on ehdottomasti sinne vievien mutkien arvoinen.

Aiguablava

Aiguablava

Aiguablavasta jatkoimme rannikon tuntumassa ylös-alas mutkittelevaa tietä Tamariun, Palafrugelin ja Palamósin kautta Platja d’Aro-nimiseen rannikkokaupunkiin. Platja d’Arossa ei varsinaisesti ole mitään aitoa; turistien täyttämä kaupunki on syntynyt lähes kahden kilometrin pituisen hiekkarannan läheisyyteen.

Platja d’Aro

Platja d’Aro

Onneksi hotellimme sijaitsi rauhallisella alueella turistien valloittaman kaupungin ulkopuolella. Illallisen nautimme hotellin omassa ravintolassa. Illallinen alkoi tattikeiton ja paikallisen pyttipannun merkeissä. Pääruokana söimme molemmat possua tateilla ja huhtasienillä höystettynä: Tonilla oli lautasellaan possun poskea ja minulla prässättyä possua. Sieniä oli molemmissa annoksissa reilulla kädellä; eipä tämän(kään) raaka-aineen kanssa tarvitse pihistellä, sillä näimme tuoreita herkkutatteja kaupan seitsemän euron kilohintaan. Jälkiruoiksi valikoitui Crema Catalana ja omenapiirakkaa kanelijäätelöllä. Pahoittelen ruokakuvien heikkoa tasoa; ravintolassa oli sen verran hämärä valaistus, että jouduimme turvautumaan iPhoneen.

Prässätty possu

Possun poskea


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: