Rantakalliot taakse jää

Rantakalliot taakse jää

Torstaiaamu alkoi kiireettömissä merkeissä. Hotellihuoneen parvekkeelle kantautui rantakallioihin iskeytyvien aaltojen pauhu.

Näkymä hotellin parvekkeelta

Aamiaisellekaan ei tarvinnut ryntäillä, sillä sen tarjoilu ei alkanut ennen kahdeksaa. Aamiaisen jälkeen oli hyvää aikaa leikkiä hippaa hotellin edustalla olevalla hiekkarannalla.

Hotellin uimaranta

Hotellin uimaranta

Platja d’Arosta matka jatkui rannikon läheisyydessä Tossa de Marin ja Lloret de Marin kautta Blanesiin. Kilometrien perusteella matka ei ole pitkä – vain 45 kilometriä – mutta Platja d’Aron ja Lloret de Marin välinen tie on melkoista syheröä, joten aikaa tämän mutkataipaleen taittamiseen meni yli puolitoista tuntia parilla kuvaustauolla höystettynä.

Mutkapätkä

Tossa de Mar kaukaisuudessa

Blanesissa söimme tähän astisen reissumme parhaan aterian El Ventall -nimisessä ravintolassa. Ruokahaluamme heräteltiin tonnikalasashimilla ja kylmällä porkkanakeitolla.

Tonnikalasashimi

Kylmä porkkanakeitto

Varsinaisena alkuruokana pöytäämme kannettiin turskaa ja ankka confit -cannelloni.

Turskakakku

Ankkacannelloni

Pääruokana saimme nauttia pitkään haudutettu vasikkaa ja perinteistä paellaa.

Pitkään haudutettua vasikkaa

Paella

Lounas huipentui viskikakkuun.

Viskikakku

Tunsimme itsemme roistoiksi, kun lasku kannettiin pöytäämme: ruoat, neljä täyteen kaadettua lasia cavaa ja kahvit kustansivat alle 50 euroa. Olisimme mieluusti maksaneet ruoasta huomattavasti enemmän.

Lounaan jälkeen meidän olisi tehnyt mieli viettää siestaa, mutta päätimme täysistä vatsoista huolimatta jättää Costa Bravan jylhät merenrantakalliot taaksemme ja jatkaa matkaamme kohti Barcelonaa.


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: