Barcelovers

Barcelovers

Lauantaipäivän pyhitimme Barcelonan must see -nähtävyyksien kiertämiselle. Etäisyydet tässäkin suurkaupungissa ovat pitkiä, joten kenkien pohjat kuluttivat asfalttia reippaasti päivän aikana. Kierroksellemme osui muun muassa Antonio Gaudín suunnittelemista rakennuksista se kuuluisin eli La Sagrada Família, jonka rakennustyöt aloitettiin yli 130 vuotta sitten ja joiden loppumista ei vieläkään näy….

La Sagrada Família

…La Rambla ja sen lehtipuiden reunustama kävelykatu….

La Rambla

….ja Antonio Gaudín suunnittelema, mosaiikein koristeltu Casa Batlló.

Casa Batlló

La Ramblan varrella sijaitsevassa Mercat de la Boqueria -kauppahallissa ihastelimme runsasta tarjontaa pitkän tovin.

Mercat de la Boqueria

Mercat de la Boqueria

Mercat de la Boqueria

Mercat de la Boqueria

Mercat de la Boqueria

Mercat de la Boqueria

Mercat de la Boqueria

Mercat de la Boqueria

Lauantaina taisimme syödä ruokaa enemmän silmillämme kuin mahallamme. Jotain sentään maltoimme suuhunkin panna; myöhäisellä lounaalla pääsimme maistamaan muun muassa turskacannelloneja hummerikastikkeella.

Turskacannelloni

Barcelonassa kannattaa ehdottomasti nauttia mukillinen kaakaota. Tosin kaakoa ei sanana tee oikeutta tälle jumalaiselle juomalle, koska suklaata on niin paljon, että kyseessä on ihan oikeasti juotava suklaa. Itse vein makunautinnon vielä askeleen pidemmälle ja tilasin kaakaoni kahvijäätelöllä. Barcelonasta löytyy epäilemättä useita loistavia kahviloita, mutta uskoakseni La Nena ei jätä ketään kylmäksi.

La Nena


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: