Katkarapuja tomaatti-fetakastikkeessa

Katkarapuja tomaatti-fetakastikkeessa

Etsitkö helppoa, mutta maukasta arkiruokaa? Älä enää jatka jahtiasi, vaan keitä reilu satsi kreikkalaista katkarapukastiketta.

Katkarapuja tomaatti-fetakastikkeessa (4:lle henkilölle)

  • 1 sipuli
  • 2 valkosipulin kynttä
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • 2 purkkia tomaattimurskaa*
  • ½ tl sokeria
  • 500 g katkarapuja (pakastettuja)
  • 100 g fetajuustoa
  • tuoretta lehtipersiljaa
  • mustapippuria
  • suolaa

Hienonna sipuli ja valkosipuli. Kuullota hienonnettua sipulia paistinpannulla oliiviöljyssä noin 3–5 minuuttia. Lisää hienonnettu valkosipuli ja jatka kuullottamista noin minuutin verran. Lisää sipuleiden joukkoon tomaattimurska ja sokeri. Kuumenna kiehuvaksi ja anna kiehua hiljalleen poreillen 15–20 minuuttia ilman kantta.

Hienonna lehtipersilja ja murenna fetajuusto. Lisää tomaattikastikkeen joukkoon hienonnettu lehtipersilja ja murennettu fetajuusto sekä katkaravut (sulata katkaravut ja valuta ne kuivaksi ennen kastikkeeseen lisäämistä). Kuumenna kiehuvaksi, mutta älä enää keitä, jotta katkaravut eivät sitkistyisi. Mausta mustapippurilla ja tarvittaessa suolalla.

Tarjoile keitetyn riisin tai pastan kanssa.

* Itse pidän enemmän luumutomaattien mausta, joten tomaattimurskan sijaan käytin kuorittuja luumutomaatteja. Niitä myydään samankokoisissa purkeissa kuin tomaattimurskaa. Pilkottuja luumutomaatteja ei taida olla Suomessa saatavilla, joten tomaatit pitää itse pilkkoa.


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: