Peruspurilainen

Peruspurilainen

Peruspurilainen

Hyvälaatuinen, tuore jauheliha ei tarvitse mausteikseen muuta kuin suolaa ja mustapippuria. Grillissä pihveihin saa mukavan pinnan ja grillin lämmössä cheddarjuustokin sulaa ihanasti pihvin päälle. Tarjoa esimerkiksi paistetun sipulin kanssa.

Peruspurilainen (2:lle nälkäiselle)

  • 400 g nauta-sikajauhelihaa (esim. 80 %:ia nautaa ja 20 %:ia sikaa)
  • 1 tl suolaa
  • ½ tl mustapippuria
  • paksuhkoiksi siivuiksi leikattua (vaaleaa) cheddarjuustoa
  • ciabatta-leipää
  • (1 jättisipuli)

Laita jauheliha ja mausteet kulhoon. Vaivaa jauhelihaa käsilläsi, kunnes se on kuin tasainen ja kiinteä taikina. Anna maustua huoneenlämmössä noin 20 minuuttia. Muotoile jauhelihasta haluamasi kokoisia pihvejä. Paista grillissä molemmin puolin noin 3–5 minuuttia (jos jauheliha on tuoretta, pihvit voi jättää ns. mediumiksi eli sisältä hieman punertaviksi). Kypsennyksen loppuvaiheessa (eli pari minuuttia ennen pihvien valmistumista) aseta kunkin pihvin päälle juustosiivu, jonka annat hieman sulaa.

Leikkaa ciabatta-leipä siivuiksi ja käytä leivän siivut grillissä ottamassa hieman väriä. Kokoa hampurilainen.

Jos haluat tarjoilla hampurilaisten lisukkeena paistettua sipulia, tarvitset jättisipulin, voita ja suolaa. Kuori ja viipaloi sipuli puolikuun muotoisiksi suikaleiksi. Sulata voinokare paistinpannulla ja paista sipuleita miedolla lämmöllä noin 20–30 minuuttia. Mausta suolalla.

 

, , ,

Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: