Raparperikakku

Raparperikakku

Raparperikakku

Tämä keväinen raparperikakku sopii enemmän kuin hyvin lähestyvän äitienpäivän kahvipöytään. Kannattaa etsiskellä syvän punaisia raparpereja, sillä kakun väri määräytyy täysin raparperien värin perusteella. Yrityksistäni huolimatta itseäni ei onnistanut tämän suhteen ja kakusta tuli hieman mitäänsanomattoman värinen.

Raparperikakku

Pohja:

 • 200 g gluteenittomia keksejä (esim. kaurakeksejä)
 • 65 g voita

Hienonna keksit. Sulata voi ja sekoita joukkoon keksinmurut. Painele seos irtopohjavuoan pohjalle (vuoraa käyttämäsi vuoka tarvittaessa leivinpaperilla). Laita jääkaappiin odottamaan.

Täyte:

 • 1 kg raparperia
 • ¾ dl vettä
 • 2 dl sokeria
 • 250 g mascarponejuustoa
 • 2 dl kuohukermaa
 • ¼ tl vaniljajauhetta
 • 3 tl liivatejauhetta (+ 3 rkl vettä)

Kuori raparperit ja leikkaa pieniksi paloiksi. Laita pilkotut raparperit, vesi ja sokeri kattilaan. Keitä 20–30 minuuttia välillä sekoittaen. Valuta nestemäinen siirappi tiheän siivilän (tai harsokankaan) läpi. Anna sekä keitetyn raparperin että siirapin jäähtyä.

Pehmennä mascarponejuusto vatkaten. Lisää juuston joukkoon kerma ja vaniljajauhe. Vatkaa pehmeäksi vaahdoksi. Lisää juusto-kermaseoksen joukkoon keitetyt, valutetut raparperit.

Liota liivatejauhe kylmään veteen ja anna turvota muutaman minuutin ajan. Laita turvonnut liivate astiassaan mikroaaltouuniin noin 30 sekunniksi. Sekoita liuennut liivate tasaiseksi ja lisää täytteeseen. Kaada täyte vuokaan keksipohjan päälle. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään muutamaksi tunniksi.

Päällinen:

 • 1 ½ tl liivatejauhetta (+ 1 ½ rkl vettä)
 • 2 ½ dl raparpereista valutettua siirappia

Liota liivatejauhe kylmään veteen ja anna turvota muutaman minuutin ajan. Laita turvonnut liivate astiassaan mikroaaltouuniin noin 30 sekunniksi. Sekoita liuennut liivate tasaiseksi ja lisää raparperisiirappiin. Kaada päällinen kakkutäytteen päälle. Peitä kelmulla ja laita jääkaappiin hyytymään vähintään neljäksi tunniksi.


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: