Raparperisiirappi

Raparperisiirappi

Raparperisiirappi

Valitettavasti en onnistunut löytämään tummanpunaisia raparpereja mistään, joten siirapista ei tullut niin ihanan väristä, kuin olin toivonut. Noh, maussa eroa ei huomaa. Raparperisiirappia voi lorauttaa vaniljajäätelön tai maustamattoman jogurtin päälle taikka sekoittaa kuplaveden (tai kuohuviinin) joukkoon. Sivutuotteena syntyvää monikäyttöistä ”raparperimuhjua” ei missään nimessä kannata heittää hukkaan, vaan nauttia esimerkiksi hillon tapaan lettujen kanssa.

Raparperisiirappi (2–3 dl)

  • 600 g raparperia
  • ½ dl vettä
  • 1 ½ – 3 dl sokeria

Kuori raparperi ja leikkaa se pieniksi paloiksi. Laita kaikki ainekset kattilaan. Keitä 20–30 minuuttia välillä sekoittaen. Valuta siirappi tiheän siivilän (tai harsokankaan) läpi.  Purkita ja säilytä jääkaapissa.


Vastaa

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggaajaa tykkää tästä: